Cookie-Benutzereinstellungen
EinstellungenZustimmen
Abfall hat Zukunft
010 415 17 75

Wereldwijd wordt steeds meer elektronica weggegooid, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de Verenigde Naties. In 2019 belandde bijna 54 miljoen ton elektronica op de afvalberg, 21% meer dan vijf jaar geleden. En die stijging lijkt door te zetten, zo waarschuwen de VN.

Er zijn natuurlijk genoeg mogelijkheden om wel iets nuttigs met dit metaal te doen. Recycling is de manier om afgedankte elektrische en elektronische apparatuur een nieuw leven te geven. Cijfers laten zien dat dit nog maar mondjesmaat gebeurt. Van producten die in 2019 zijn geproduceerd, werd nog geen 17,4% gerecycled. 

Recycling van E-waste

A&M Recycling streeft ernaar om E-waste weer een goede bestemming te geven. Het bedrijf is WEEELABEX gecertificeerd. Dat houdt in dat afgedankte elektronische en elektrische apparatuur op verantwoorde wijze wordt gerecycled.

Hergebruik van onderdelen

Het is in gevallen ook mogelijk om aangeboden producten, of delen ervan, te hergebruiken. Servers, switches en andere it-onderdelen die nog goed te gebruiken zijn, worden in overleg aangeboden op de markt voor re-use. 

SROI

Bij het demonteren van elektrische apparaten is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan. Op die manier gaat er zo min mogelijk materiaal verloren. Handmatig werken is dan beter dan machinaal. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen dit werk goed uitvoeren. Op die manier wordt niet alleen gewerkt aan een beter milieu, maar ook aan een inclusieve maatschappij. En bedrijven behalen door de inzet van deze mensen hun SROI-doelstelling. 

Actie hard nodig

De komende jaren blijft A&M Recycling zich inzetten voor milieu en maatschappij. Dat gebeurt onder andere door te investeren in de Demontage Werkplaats Zeeland (DWZ), door kennis te ontwikkelen via haar kennis- en adviescentrum In2Waste. En door op haar Innovation Plant de laatste innovaties op het gebied van circulariteit toe te passen. Want dat blijft hard nodig; per hoofd van de bevolking wordt in Europa jaarlijks 16,2 kilogram elektronisch afval geproduceerd, het meest in de hele wereld. 


Bron: The Global E-waste Monitor 2020





Bleiben Sie über unseren Newsletter auf dem Laufenden